dissabte, 9 de febrer del 2013

Pollastre rostit amb prunes i orellanes




Per fer aquesta recepta m’he inspirat en la recepta de Cuixetes de pollastre amb prunes al cava del blog En Roc a la Cuina de la Susanna, que té unes receptes delicioses. Us recomano visitar la seva cuina!

Ingredients:

  • 16 cuixes de pollastre. 
  • 4 cebes tendres.
  • 8 tomàquets. 
  • 4 dents d’all amb la pell.
  • 300 g. de prunes sense os.
  • 300 g. d’orellanes.
  • 1 grapat de pinyons.
  • 5 fulles de llorer.
  • Una branca de canyella.
  • ½ gotet de vi blanc (opcional).
  • 1 tassa i mitja d’oli d’oliva.
  • Sal.


Preparació:

  1. Enrossim els pinyons en una paella amb oli i sal i reservem.
  2. Posem una rostidora al foc amb l’oli d’oliva i els dents d’all.
  3. Salem les cuixetes de pollastre, i quan l’oli estigui calent, daurem la carn a foc viu.
  4. Afegim, les cebes i els tomàquets a trossos, les fulles de llorer, i la branca de canyella, baixem el foc i ho deixem coure 45 minuts.
  5. Ho reguem amb el vi blanc i pugem el foc per a que s’evapori l’alcohol uns 10 minuts.
  6. Afegim les prunes, les orellanes i els pinyons, esperem uns 15 minuts, i ja el podem retirar del foc.

Com recomana la Susanna, no us oblideu d’acompanyar-lo amb un cava fresquet!

3 comentaris:

  1. Un plat ben nostre i ben bo també!
    Fa molt de festa i acompanyat d'un cava ben fresquet com ens dius ja és genial!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Ja és el segon pollastre rostit que veig aquesta nit i m'estan entrant unes ganes de fer-lo. Fa temps que no en faig...
    Feliç setmana,
    Nani

    ResponElimina