dilluns, 30 de juliol del 2012

Pastís de poma




Amb aquesta recepta participo en el concurs del primer aniversari del blog La cuina violeta La cuina violetaun bloc fascinant, amb receptes delicioses, experiències entranyables i fotografies precioses. En aquest concurs col·laboren la Mireia i la Bet de Els Fruits Saborosos Els Fruits Saborosos, que regalaran al guanyador o guanyadora un lot dels seus fabulosos productes. La Nani ens ha proposat elaborar una recepta que porti mermelada, un dels seus productes. És un ingredient que m’encanta, perquè sóc molt llaminera, especialment la de préssec, que és un dels ingredients d’aquest pastís, tot i que cadascú pot posar-hi la que més li agradi.

Ingredients:

Per al pastís:
  • 7 pomes golden grosses.
  • 2 ous.
  • 1 got de farina.
  • 1 got de sucre.
  • 1 got de llet.
  • 1 sobre de llevat.
Per a la glassa:
  • 1 pot de mermelada de préssec.
  • 3 cullerades de sucre.
  • 1 vas de Cointreau.

Preparació:
  1. Posem a escalfar el forn a 180 graus.
  2. Untem un motllo amb la mantega.
  3. Posem en un bol els ous, la farina, el sucre, la llet i el llevat, i els batem.
  4. Pelem les pomes, els traiem el cor, i les tallem a grillons.
  5. Omplim el motllo alternant una capa de poma i 6 cullerades de la barreja dels ingredients que hem batut, repartint-les de manera uniforme. La última capa ha de ser de poma. Surten 6 capes de poma en total, comptant la primera de la base i la última.
  6. Posem el motllo al forn a baix de tot durant 1h. aproximadament. Quan es dauri la poma posem paper de plata a sobre per a que no es cremi la superfície.
  7. Mentrestant fem la glassa, posant a escalfar la confitura, el sucre i el Cointreau, i remenant fins que bulli, moment en el que baixarem el foc i remenarem durant 15 minuts per a acabar de fer la glassa i per a que s’evapori l’alcohol.
  8. Quan el pastís estigui cuit, desmotllarem el pastís, i  el cobrirem amb la glassa.
Amb aquesta recepta me la va ensenyar la meva tia Mari Carmen, que és una boníssima cuinera. Igual que el seu marit, el tiet Cristobal, i la meva  cosina Carmen. A més a més de ser genials cuiners, són persones meravelloses, d’aquelles que sempre et transmeten energia positiva i et fan la vida més dolça...

8 comentaris:

  1. Haurem de provar de fer-lo! té molt bona pinta! Els pastissos de poma sempre són ideals per a un bon esmorzar, mmm!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí. I també la mermelada, per a començar el dia de la manera més energètica i dolça :)

      Elimina
  2. Hola Carmeta,
    Això de barrejar Cointreau i confitura per a fer la glassa m'agrada. Un pastís molt bo i de poma, ara que en tinc tantes, no seran golden però seran de les meves. Una participació molt maca. Pots estar segura de que la faré.
    Moltes gràcies per estar amb nosaltres!
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nani!

      Si són teves seran les millors, perquè no hi ha res com la fruita cultivada a casa, ets molt afortunada.

      A mi m'agrada la varietat Golden perquè és dolça, però hi ha qui no li agraden tant les postres molt dolces, i hi posar una varietat més àcida, per a donar-li un altre sabor.

      M'alegro de que t'hagi agradat. Està feta amb carinyo, com les teves pomes :)

      Petonets!

      Elimina
  3. Quan vingueu per Vallada nosaltres posarem el sopar i vosaltres les postres!! Quina gana que m'està entrant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això està fet!!! Encara recordo les postres de la teva mare de l'any passat... Això si que és nivell! Exquisides!!!

      Elimina
  4. Pastís de poma... que entranyable i que bo!!! i amb la melmelada, ja te el contrast adhient!

    ResponElimina
  5. El pastís de poma és un dels meus preferits... aquest té una pinta deliciosa!

    ResponElimina