Amb
aquesta recepta participo en la proposta de setembre del blog Memòries d'una cuinera, que ens proposa fer una recepta de
carmanyola. Aquesta recepta me l’ha ensenyat la meva tia Pili aquest estiu. És
una recepta molt saborosa i pràctica, perquè és molt fàcil de fer i es pot
conservar uns quinze dies a la nevera amb el seu suc, per prendre fresqueta en
qualsevol moment, tot i que si us agrada més, també la podeu escalfar al vostre
gust. Per això he pensat que seria una bona proposta de recepta de carmanyola.
Ingredients:
- 1 pollastre de pagès.
- 3 gots d’oli d’oliva verge.
- 1 got de vinagre de sidra.
- 1 ceba grossa.
- 4 dents d’all.
- Unes fulles de llorer.
- Unes branques de timó.
- Uns grans de pebre (opcional).
- Sal.
Preparació:
- Salem el pollastre i el posem en una olla.
- Afegim els dents d’all sencers sense pelar fent-los un tall transversal.
- Tallem la ceba a quarts i també l’afegim.
- Afegim el llorer, el timó, i els grans de pebre.
- Incorporem l’oli i el vinagre de sidra. El pollastre ha de quedar cobert, per coure’s i després per conservar-se. Si no queda cobert afegir més líquid en la mateixa proporció de oli i vinagre.
- Ho deixem coure, i quan arrenqui el bull ho tenim al foc uns 30 minuts. Aquest plat és més bo si el deixem reposar un o dos dies per a que la carn absorbeixi tots els sabors.
queda muy bueno el pollo asi mas jugoso y aromatico,buena propuesta
ResponEliminabss
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaJa fa dies que volia provar de fer pollastre o conill en escabetx, perquè aquesta preparació agrada molt a casa. Aquesta recepta em va de perles, gràcies. Petons
ResponEliminasuposo que m'has preparat un tuper, no? jijijiji. moltíssimes gràcies per participar reina! petonets
ResponEliminaMolt bona recepta, me la guardo! Petons
ResponEliminaMolt bona idea i molt pràctica, això de que es conservi tants dies et serveix per molts plats.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Ostres! Ja l'hauria pogut aprendre abans! M'hauria sigut ben pràctica per quan estava fent pràctiques a la universitat XD
ResponEliminaPerò me l'apunto igualment, si dura tants dies a la nevera, és la recepta més útil del món!
Petonets :)