El Dia del Pare li vaig fer el meu una
coca de crema de Sant Josep express
perquè era un dia laboral i no tenia molt de temps.
La idea la vaig treure del
bloc Cuina de Diari de la
Marta, que m’encanta, perquè té unes receptes delicioses i molt ben explicades
amb tots els passos i fotografies. A més a més, també és valenciana i m’encanta
trobar les receptes de la nostra terra. En una de les visites a la seva cuina,
vaig descobrir un pastís que em va entusiasmar: Pastís de poma amb pasta de full.
L’havia fet amb un rodet per fer forma
d’enreixat a les masses que em va cridar molt l’atenció, i vaig anar-lo a
buscar de seguida, pensant en fer-li al meu pare una coca de crema que sempre
em demana, com les de una partisseria a la que anàvem quan era petita i que ens
encantava, que eren de crema, i tenien aquesta presentació en forma de reixa.
Ingredients:
- 1 planxa rectangular de pasta de full
- 1 sobre per preparar flams (a mi m’agrada la marca Potax).
- 1 ou batut per a pintar.
- 1 sobre de cobertura brillant (jo en vaig fer servir un que em va portar la Nuna del Lidl).
- Preparem la crema seguint les instruccions del sobre per fer flams.
- Marquem la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg, i la tornem a obrir.
- Si ho fem en forma de reixeta, deixem la part on passarem el corró una mica més estret ja que al tapar el pastís, obrirem els forats de la reixa i aquesta part s’estendrà molt més que l’altra.
- Passem el rodet apretant perquè quedin ben marcats els talls. Per a obrir millor els forats de l’enreixat, podem posar la massa uns 3-5 minuts al congelador perquè s’endureixi.
- En l’altra meitat, en la part que no hem tallat, escampem la crema. Deixem una mica d’espai a les vores.
- Pintem les vores amb ou per què quan tanquem es segelli bé.
- Dobleguem la massa de l’enreixat per sobre del farcit. Amb un ganivet, fem petits talls al voltant. Això farà que quedi ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic.
- Ara pintem amb ou tot el pastís per dalt.
- Enfornem durant 25 minuts a 170º funció ventilador.
- Preparem la cobertura brillant seguint les instruccions, i pintem la coca.
Quin papa més eixerit que tens!! Debia quedar ben content amb aquesta coca! que tot i que ràpida, no per això és menys bona!
ResponEliminaptns!!
quina bona pinta
ResponEliminaCarmeta, no coneixia el teu bloG! A partir d'ara no me'l perdré, amb aquesta coca que has preparat... quina delícia! Ja tens nova seguidora. Petons
ResponEliminasimplement, bonissima aquesta coca! petons
ResponEliminaquina cara de content que té el teu pare!!!! ;p petonets reina
ResponEliminaEls pares són els pares i es mereixen el millor del món!
ResponEliminaUna coca que venint de la Marta ha de ser molt i molt bona.
Nani
La coca segur que estava molt bona!! fa dies que t'havia de dir dues coses:
ResponElimina- vaig estar molt contenta de poder posar-te cara el dia del show cooking, aviat molt aviat penjarem alguna cosa
- de romesco a Barcelona només en venia un lloc, i fa molt temps que no ens en demana. Em sap molt greu, encara no em trobat cap més botiga que la vulgui vendre.
Bet
A mi també em va fer molta gràcia veure't! Doncs a veure si feu un post amb els plats tan espectaculars que es van preparar amb la vostra deliciosa salsa!
EliminaUhmmm! debía estar riquísima....me encantan los ingredientes...
ResponEliminaUn saludo!
Jo tinc el rodet però encara no m'he atrevit a fer l'enreixat...
ResponEliminaUs assembleu molt!
Petonets i bon cap de setmana.