dilluns, 19 de novembre del 2012

Magdalenes de xocolata



Aquest cap de setmana la Irene m’ha deixat el llibre 1 massa 100 muffins, exhaurit en totes les llibreries on he intentat trobar-lo. I m’ha inspirat per fer alguna recepta més de magdalenes per a la proposta de novembre del blog Memòries d'una cuinera, que aquest mes és fer magdalenes.

He fet magdalenes de xocolata, intentant reproduir la recepta de la botiga de productes gourmet Tivoli, del carrer de Muntaner, 361 de Barcelona, que té pastisseria, xarcuteria, formatgeria, i també ven plats preparats, dels que us recomano els canelons de marisc i els porcell al forn si us fa mandra cuinar a les festes de Nadal. Però el millor d’aquelles dates a la botiga, era la presència de l’entranyable Sr. Val, el fundador de la casa, que cada any felicitava les festes als seus clients amb un barret de Pare Noel i amb tot el sentit de l’humor que el caracteritzava. Des de l’any passat, que va morir, ja no hi és, tot i que segueixen portant la botiga de manera exquisida els seus fills, i em dóna tanta tristor, que ja no hi tornaré a anar per Nadal.

Quan era molt petita, que ja era molt llaminera, m’agradava molt tafanejar en un moble ple de caramels. Els meus pares li van dir un dir un dia que em digués que no es podien tocar, i ell va respondre amb el seu bonic somriure, que no ho faria perquè sinó quan fos gran no aniria a comprar, des d’aquell dia em va semblar un senyor molt simpàtic i agradable.

Així que, en la línea de la presentació nostàlgica, però com sempre preciosa de la proposta de Memòries d'una cuinera, dedico aquest post al Sr. Val, que recordaré sempre.

Ingredients (per unes 12 magdalenes):

Per a les magdalenes:
  • 115g. de mantega.
  • 220g. de sucre blanc.
  • 3 ous.
  • 200g. de farina.
  • 1 sobre de llevat en pols.
  • 120 ml. de llet semidesnatada.
  • 1 cullerada d’extracte de vainilla.
  • 1 tauleta de xocolata negra.
  • 1 mica de llet per a fondre la xocolata.
Per a la cobertura de xocolata:
  • 1 tauleta de xocolata negra.
  • 1 mica de llet per a fondre la xocolata.
Preparació:

De les magdalenes:
  1. Preescalfem el forn a 180º i preparem la safata per a magdalenes amb les càpsules de paper.
  2. Batem la mantega amb el sucre fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi.
  3. Afegim els ous un a un, batent fins que s’incorporin.
  4. Afegim la meitat de la farina i batem fins que es barregi.
  5. Afegim la llet i l’extracte de vainilla, i tornem a batre.
  6. Afegim l’altra meitat de farina i batem fins que la barreja sigui homogènia.
  7. Afegim el llevat i ho barregem tot.
  8. Fonem la xocolata al microones o al bany Maria amb una mica de llet.
  9. Repartim la barreja en les càpsules, posant primer la meitat de la massa que ha d’anar a cada càpsula, després posant una cullerada de xocolata fosa, i finalment acabant d’omplir la càpsula amb la resta de la massa.
  10. I les enfornem uns 20 minuts, fins que estiguin cuites.
De  la decoració:
  1. Deixem refredar les magdalenes.
  2. Fonem la xocolata al microones o al bany Maria amb una mica de llet.
  3. Amb una espàtula els cobrim les magdalenes amb una mica de xocolata fosa.

10 comentaris:

  1. Ummm estas boina de chocolate riquisimas tambien. Menudo recetario vamos a tener este mes.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  2. Quina història més bonica, no coneixia la pastisseria! Petons!

    ResponElimina
  3. Això molta gent s'ho hauria d'aplicar, si tractes bé als clients hi tornen i més contents.
    Gràcies per participar x2!;)

    ResponElimina
  4. De vegades els menjars, els objectes entre altres coses, ens porten a la memòria persones que ja no hi són entre nosaltres. Part de la seva ànima roman enganxada al que ens els recorda i fa que perduren en la nostra memòria fins la fi dels nostres dies.
    M'agradat el toc nostàlgic d'aquest post i de segur que les madalenes també.
    Petonets des de Vallada.

    ResponElimina
  5. De vegades els menjars, els objectes i tot allò que ens envolta, ens pot portar a la memòria a eixes persones que ja no estan entre nosaltres. La seua ànima roman enganxada a ells per sempre i cada vegada que veiem o tastem eixe menjar en qüestió recordem a eixes persones que estimem.
    M'agradat el toc nostàlgic d'aquest post i de segur que les madalenes també.

    ResponElimina
  6. Unes bones magdalenes, en un ambient ben nadalenc, Carmeta.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  7. crec que aquest mes ets la reina de les magdalenes! jajajajjaja. gràcies bonica! petonets

    ResponElimina