diumenge, 6 d’abril del 2014

Dolç Maremagnum 3


Aquest dissabte vaig estar a la 3a Fira de Rebosteria Dolç Maremàgnum, la fira-mercat de productes de rebosteria creativa organitza periòdicament el Maremàgnum a la Terrassa de la segona planta. En donen cita alguns dels millors professionals de rebosteria de Catalunya i aficionats amants de la rebosteria i dels dolços. Hi ha demostracions, exhibicions i workshops gratuïts, per agafar inspiració i aprendre a decorar els teus pastissos, galetes i cupcakes. I es poden provar i comprar delícies dolcíssimes.

Aquí us deixo el que més em va agradar i els seus autors:


 Betty's Bakery

Betty's Bakery

 Artifondant

 Las Tartas de Matilda


Las Tartas de Matilda

 Las Tartas de Matilda

 Las Tartas de Matilda

 Las Tartas de Matilda

Miaaau

Que tingueu un feliç i dolç diumenge!

diumenge, 23 de març del 2014

Fals arròs de carxofes i formatge de cabra



Amb aquesta recepta participo en la proposta de març del blog Memòries d'una Cuinera, que aquest mes és fer una recepta d’arròs.
  
Aquesta recepta la vaig aprendre en un show cooking de l'obrador i restaurant La Cosa Nostra. Elaboren productes exclusius, artesans i de qualitat. La seva pasta és de fabricació pròpia, i els ingredients que utilitzen són productes tradicionals de la terra. Els seus especialistes en cuina italiana, han après a preparar les autèntiques pastes a Sicília i altres ciutats de la península itàlica.
 
Un dels plats que van preparar va ser aquest fals arròs de carxofes i formatge de cabra. Em va semblar una boníssima idea. Per a aquelles persones a qui l'arròs no els senta bé, o els costa trobar el punt de cocció. És una versió alternativa del risotto, que, del meu punt de vista, queda molt bo. Per a mi va ser tot un descobriment.

Ingredients:
  • 4 carxofes.
  • 250 ml. de nata líquida per cuinar.
  • 250 g. de formatge de cabra. Podem fer servir el formatge que preferim.
  • 250 g. de pasta en forma de llavors.
  • Unes fulles de llorer.
  • Sal.
Preparació:
  1. Tallem la carxofa neta a octaus, i la fregim amb una mica d'oli.
  2. Afegim la nata i el formatge trossejat, o ratllat depèn del formatge que utilitzem.
  3. Ho barregem fins a que s'integrin tots els ingredients, i rectifiquem de sal.
  4. A banda, bullim la pasta, seguint les instruccions del fabricant, amb sal i unes fulles de llorer.
  5. Barregem la pasta amb la salsa i rectifiquem de sal.
  6. I servim de seguida.

dissabte, 8 de febrer del 2014

Pastís de carabassa



Aquest pastís és un descobriment que he fet gràcies a la meva bona companya Gemma, el seu marit Edu és un cuiner fabulós, a més de marit i pare esplèndid. Sempre ens explica meravelles d’ell. No pensava mai que em podria agradar un pastís fet de hortalisses, però quan la Gemma me’n va donar un trosset per tastar, després de mirar-me’l sempre amb curiositat, em vaig quedar meravellada. Així que moltes gràcies Edu per passar-me la recepta, original de PequeRecetas. T’animo a que facis un bloc per compartir el teu talent gastronòmic.


Ingredients:
  • 300 g. de carbassa (sense pell, ni llavors).
  • 4 ous.
  • 250 g. de sucre.
  • 75 gr. d'oli d'oliva verge extra.
  • 300 g. de farina.
  • 16 g. de llevat químic o impulsor.
  • 1 culleradeta de canyella mòlta.
  • 1/2 culleradeta de nou moscada mòlta.
  • Sucre glass per empolvorar un cop fora del forn.

Preparació:
  1. Li traiem la pell a la carbassa, les llavors i els filaments interiors, fins a obtenir 300 g. de polpa neta, la ratllem i reservem.
  2. Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin, és a dir, que quedin escumosos i augmentin el seu volum.
  3. Incorporem l'oli a poc a poc, mentre seguim batent.
  4. Afegim la farina juntament amb el llevat, la canyella i la nou moscada, i barregem.
  5. Finalment afegim la carbassa ratllada i barregem.
  6. Aboquem en un motlle, i posem al forn, uns 40 minuts a 180 º C.
  7. Comprovarem que el pa de pessic s'ha cuinat per dins introduint una agulla o broqueta, si està surt neta és que ja està a punt , si surt tacada de massa és que necessita uns minuts més, però alerta! mai obriu el forn abans dels primers 20 minuts, perquè se us pot baixar.
  8. Ja només ens queda treure del forn, esperar que es refredi, empolvorar amb sucre glass i gaudir-lo.