Aquest
pastís és un descobriment que he fet gràcies a la meva bona companya Gemma, el
seu marit Edu és un cuiner fabulós, a més de marit i pare esplèndid. Sempre ens
explica meravelles d’ell. No pensava mai que em podria agradar un pastís fet de
hortalisses, però quan la Gemma me’n va donar un trosset per tastar, després de
mirar-me’l sempre amb curiositat, em vaig quedar meravellada. Així que moltes
gràcies Edu per passar-me la recepta, original de PequeRecetas. T’animo a que facis un bloc per compartir el
teu talent gastronòmic.
Ingredients:
- 300 g. de carbassa (sense pell, ni llavors).
- 4 ous.
- 250 g. de sucre.
- 75 gr. d'oli d'oliva verge extra.
- 300 g. de farina.
- 16 g. de llevat químic o impulsor.
- 1 culleradeta de canyella mòlta.
- 1/2 culleradeta de nou moscada mòlta.
- Sucre glass per empolvorar un cop fora del forn.
Preparació:
- Li traiem la pell a la carbassa, les llavors i els filaments interiors, fins a obtenir 300 g. de polpa neta, la ratllem i reservem.
- Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin, és a dir, que quedin escumosos i augmentin el seu volum.
- Incorporem l'oli a poc a poc, mentre seguim batent.
- Afegim la farina juntament amb el llevat, la canyella i la nou moscada, i barregem.
- Finalment afegim la carbassa ratllada i barregem.
- Aboquem en un motlle, i posem al forn, uns 40 minuts a 180 º C.
- Comprovarem que el pa de pessic s'ha cuinat per dins introduint una agulla o broqueta, si està surt neta és que ja està a punt , si surt tacada de massa és que necessita uns minuts més, però alerta! mai obriu el forn abans dels primers 20 minuts, perquè se us pot baixar.
- Ja només ens queda treure del forn, esperar que es refredi, empolvorar amb sucre glass i gaudir-lo.
Què bo!!!!! Saps que fa res que el vaig publicar i també vaig agafar la recepta de pequerecetas???? així que sé del cert el que em dic, tremendo!! Feliç cap de setmana, un petonàs!
ResponEliminam'encanta el pastis de carabassa
ResponEliminaEs boníssim el coc de carabassa, suau, esponjós...mmmm i amb un color tan bonic que encara el fa més atractiu!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Te molt bona pinta. Jo des de fa un temps faig magdalenes de carabassa i la veritat és que estan boníssimes.
ResponEliminaTe molt bona pinta! Jo des de fa un temps que faig magdalenes de carabassa i la veritat és que ixen boníssimes.
ResponEliminaTe molt bona pinta. Jo des de fa un temps faig magdalenes de carabassa i la veritat és que estan boníssimes.
ResponEliminason muy buenos los pasteles de calabaza y este lo es sin dudarlo.
ResponEliminaPeto
La veritat es que no m'agrada la carabassa torrada al fonr, encanvi el pastís de carabassa està ben bó. Besets des de Vallada.
ResponEliminaUyyy que rico !!!! que pinta !!!! con gusto saborearía un poco ya.... besos
ResponEliminaAquests pastissos amb verdures són una delícia, tenen un punt humid que els fa irresistibles. Bon diumenge, Carmeta!
ResponEliminaM'encanta el pastís de carbassa! He fet i tastat diverses receptes i no n'he trobat cap que no m'agradi! Aquesta me l'apunto!
ResponEliminasi t'has estrenat amb el de pastanaga, ara hauràs de fer el de carbassó o remolatxa!!!! són boníssims. petonets
ResponEliminaQuina bona pinta!! Fa temps que veig pastissos de carabassa i no n'he tastat cap encara...en queda algún trosset?? jeje
ResponEliminaMolts petonets!
T'he de dir que la carbassa m'agrada més en dolç que en salat així que segur que m'agradaria.
ResponEliminaPetons.
Un pastís de carbassa segur que deliciós!
ResponEliminaPetons
Tinc carabassa congelada, ara ja sé com la utilitzaré :)) Petons guapa
ResponEliminaamb carbassa segur que queda boníssim!!! molts petonets guapa
ResponEliminaMoltes gràcies Carme pels teus comentaris jiji. Tot un plaer compartir amb tu petits bocins exquisits!!! L,Edu ja està pensant el próxim k farà, ja ho tastaràs! 😉
ResponEliminaPer si és del teu interès, el magazine de primavera ja està publicat:
ResponEliminahttp://issuu.com/recetasdemon/docs/recetas_de_mon_magazine_n__8_primav
Petons!
És clar!! No me la perdo mai!! Gràcies per avisar i per fer-nos aquest regal cada estació!! Petonets!
Eliminaes un pastel muy rico con la calabaza¡¡
ResponEliminaPeto