dimecres, 25 de desembre del 2013

Curs de torrons a Escribà Academy



La setmana passada, quan vaig estar a la presentació del llibre de Patricia Schmidt Pastissos decorats per a principiants, em va animar a conèixer Escribà Academy i fer un curs de torrons. 

Des de fa més de 100 anys Escribà ha elaborat pastissos i postres de qualitat amb un ingredient que el fa únic: la seva creativitat sense límits!

Aquesta creativitat es respira des del moment que entres a l'Academy. El vestíbul i algunes sales, incorporen, a una estètica gaudiniana, diferents elements de la pastisseria de Escribà, com ara els llavis de xocolata, un dels segells d'aquesta casa, amb voluntat d'emocionar als seus clients amb les seves obres. El taller està decorat amb murals d'inspiració gòtica, que fan un homenatge a la xocolata, un dels ingredients emblemàtics. És com entrar en El País de les Meravelles de la pastisseria.



Christian Escribà és la tercera generació de pastissers i hereu de la força creativa del seu pare, Antoni Escribà, que va portar l'espectacle al món en la pastisseria catalana, algunes de les seves obres es poden veure al Museu de la Xocolata de Barcelona. Christian Escribà troba la inspiració per a les seves idees per aplicar a la pastisseria fora dels llibres de pastisseria: de l'arquitectura, la botànica, la natura en general. I es vincula amb la cuina d'avantguarda, sobretot amb Ferran Adrià. Acaba de publicar el llibre 'L'art de convertir la pastisseria en il·lusió' (RBA). Inclou tres pròlegs, un del cuiner Ferran Adrià, un altre del crític gastronòmic Xavier Agulló i un tercer del cantant Loquillo. El llibre ressegueix la història de la pastisseria, el llegat d'Antoni Escribà, i els treballs més reeixits de Christian Escribà: els murals comestibles, els pastissos explosius, els anells de caramel, les grans produccions, els pastissos de casament, etc. També inclou les receptes de les especialitats Escribà: crema catalana, bunyols de Quaresma, el 'croisant' Escribà, etc. 


Amb una extensa carrera professional, l'equip instructor d'Escribà Academy està format per mestres de la tècnica des de les més bàsiques fins a les més avançades de pastisseria. Els eixos d'aprenentatge en Escribà són:
  • Sorprendre, emocionar i evocar moments inoblidables.
  • Especial èmfasi per crear pastissos de celebració màgics i sorprenents.



En aquesta ocasió, el mestre pastisser va ser Oscar Hernández Viciana. Amant del treball delicat en xocolata va compartir professionalment més de 6 anys amb Enric Rovira. En el curs vaig conèixer receptes renovades dels clàssics torrons. Aquí us presento el torró estrella de la pastisseria d’aquest any: TORRÓ DE PRALINÉ D’AMETLLA, PETAZETAS I FRESA LYO.



 Ingredients:

  • 300 g. de praliné d’ametlles.
  • 20 g. de xocolata amb llet.
  • Manteca de cacao.
  • 100 g. de petazetas.
  • 80g. de fresa lyo.
  • 1 g. de sal.
  • Xocolata blanca.
  • Colorant vermell alimentari en pols.
  • Xocolata negra.

Preparació:
  1. Fonem una mica de xocolata blanca i la tenyim amb el colorant vermell.
  2. La posem en un cornet i pintem ratlles en un motllo.
  3. Quan estigui una mica seca, després de 5 minuts, encamisem el motllo amb xocolata negra fosa.
  4. Barregem la resta d’ingredients a una temperatura de 27 graus, i els posem dins del motllo sense que arribin fins dalt.
  5. Posem el motllo a la nevera, i després de 30 minuts tanquem la camisa amb més xocolata negra fosa.
  6. El tornem a posar a la nevera 30 minuts més, i després desmotllem el torró.

13 comentaris:

  1. Un post molt il·lustratiu amb un bona documentació gràfica i narrativa. Passa-ho d'allò més bé en els tallers i gaudeix de les teves creacions culinaries. Una abrçada ben forta per a tu i l'Albert. Bones festes.

    ResponElimina
  2. Quina enveja, Carmeta! Un taller molt interessant i uns torrons deliciosos. Petons.

    ResponElimina
  3. Quin taller més xulo, Carmeta! I tens raó, per les fotos sembla com entrar al Pais de les meravelles!! Segur que les meravelles que vas parendre, valgui la redundància, ens les ensenyaràs aviat! petons i bones festes.

    ResponElimina
  4. M'encanta tot el que fan a Escribà. Vaig tenir la sort de ser a l'Academy però com a visita i vaig quedar encantada amb la decoració i amb toooot!! Quin luxe poder fer aquest curs i els torrons que han presentat aquest any en format vertical m'encanten!! Un petonet i bones festes!

    ResponElimina
  5. Nena, quina enveja poder estar entre els grans. Devies aprendre força. Enhorabona. Ara l'any vinent a fer-ne per als amics (pensa en mi).
    Una abraçada,
    Nani
    Ah, el 22 de febrer ens trobarem els blogaires gastronòmics a Tarragona. M'agradaria que vinguéssis. Ja ho anunciaré al blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nani!
      Doncs em faria molta il·lusió anar a aquesta trobada de blogaires!! Gràcies per pensar en mi!!
      Petonets!

      Elimina
  6. Ens tindràs que preparar un curset per a quand vinges per ací.Perquè veig que et mous amb tots els grans i segur que hi han mils de truques i consellls.
    UN beset

    ResponElimina
  7. ara segur que ets tora una experta!!! m'emporto també aquest torró. petonets

    ResponElimina
  8. Quina passada! M'encantaria clavar-hi queixalada!

    ResponElimina
  9. Com que he vingut a visitar-te i no has tornat a penjar res de nou et deixo l'enllaç de la trobada per si us voleu apuntar. Pots venir acompanyada.
    http://lacuinavioleta.blogspot.com.es/p/open.html
    A veure si t'animes!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nani,
      Em sap molt greu però no puc venir... Em feia molta il·lusió...
      El dissabte 22 de febrer treballo perquè són les jornades informatives de l'escola (que són una vegada any...).
      A veure si la propera trobada tinc més sort.
      Passeu-ho molt bé, i ja ens passareu la crònica del dia :)
      Petonets!!

      Elimina
  10. Apa!! que se m'havia passat aquesta entrada... vaig ser uns dies fora i ara costa posar-me al dia! quin taller més xulo, no? jo encara no m'he atrevit amb els torrons, i mira que volia participar al repte de cuineres, però al final res! un petó!

    ResponElimina