dimarts, 24 de desembre del 2013

Cookies de Nadal



Aquest dies he vist unes galetes nadalenques precioses. Les meves preferides les galetes de gingebre  de la Núria, l’autora del blog Tastets de Bruixa. He tingut el privilegi de provar-les, perquè vaig ser una de les afortunades que va guanyar un dels tres bonics pots que va sortejar, per a celebrar l’aniversari del seu blog. Aquestes vacances podeu aprofitar per visitar la seva cuina. Des d’aquí Núria, aprofito per tornar-te a donar les gràcies i felicitar-te per el teu meravellós blog!! 


També he fet un fascinant curs de decoració de galetes amb glaça amb l’encisadora pastissera Roser Velázquez de Cookies Paradise.   

Però com ja sabeu, m’agrada fer receptes senzilles i poc complicades. Per això mirant en cuines d’aquí i d’allà he fet una versió de galetes amb sabors nadalencs en forma de cookies, que són les galetes més fàcils de fer.


Ingredients:
  • ½ o 120 ml. tassa de mantega.
  • 1 tassa o 240 ml. de sucre.
  • ¼ tassa o 60 ml. de melassa.
  • 2  i ½ tasses o 360 ml de farina.
  • ½ cullerada o 7ml d’extracte de vainilla.
Per a les mides anteriors he utilitzat tasses i culleres de mesurar, us recomano que en tingueu unes perquè es veuen molt en receptes anglosaxones. Però us indico les equivalències.
  • 1 ou.
  • 1 sobre de llevat.
  • 1 pessic de gingebre.
  • 1 pessic de clau d'olor molt.
  • Una miqueta més d’un pessic de canyella.
Ja se que son molts pessics ;) però és que a mi en sembla que les espècies anteriors són molt sentides i que si en poses molta quantitat emmascaren la resta de sabors. Vosaltres ho heu de fer al vostre gust.
  • Un pessic de sal.
  • 50 g. de taronja confitada.
  • 50 g. panses de corint.
  • Grand Marnier (licor de taronja).

Preparació:
  1. El dia abans posem a macerar les panses amb un rajolí de Grand Marnier.
  2. Escalfem el forn a 180 graus.
  3. Batem la mantega i el sucre.
  4. Afegim els ous i la melassa i barregem bé.
  5. Afegim les espècies i la sal i barregem bé.
  6. Afegir la farina i el llevat i barregem fins que es barregin.
  7. Afegim les panses macerades i la taronja confitada tallada a trossets.
  8. Fem boles amb la massa i les posem en una safata de forn deixant espai entre elles.
  9. Les posem al forn 20 minuts. Jo les vaig treure al cap de 15 minuts, i les vaig aplanar amb una espàtula, i després les vaig deixar al forn 5 minuts més. Per a que quedin amb aquest aspecte de trencadís. Però les podeu aplanar abans d’enfornar.
  10. Les deixem reposar a la safata per enfornar durant uns 2 minuts abans de passar a una reixeta per refredar.
US DESITJO A TOTES I A TOTS UNES BONES FESTES DE NADAL AMB ELS VOSTRES!

5 comentaris: