diumenge, 14 de juliol del 2013

Pastís de prunes i mascarpone


 

Aquesta recepta la vaig veure en casualment en un programa molt bonic que es diu Les vacances romanes de la Catherine. En aquest programa la Catherine Fulvio ens ensenya la ciutat de Roma, les seves costums, i algunes de les seves receptes. Podeu trobar aquesta i altres receptes a l’enllaç del programa.

Ingredients:

  • 1 base de pasta brisa.         
  • 400 g. de formatge mascarpone.
  • 240 ml. de nata per a muntar.
  • 2 tsp/culleradetes de sucre llustre.
  • 1 tblsp/cullerada de vi de Marsala (opcional).
  • 450 g, de prunes.
  • 1 tblsp/cullerada de sucre morè.
  • Mantega per a untar el motlle.

Preparació:

  1. Preescalfem el forn a 180º.
  2. Tallem les prunes per la meitat i els hi traiem l’òs.
  3. Les posem en una safata, les empolsimem amb sucre morè per sobre per a que perdin acidesa, i les posem al forn durant 15 minuts de manera que estiguin cuites però conservin la seva forma.
  4. Les deixem refredar.
  5. Untem un motlle d’uns 23 cm. amb mantega, hi posem la làmina de pasta brisa i la punxem amb una forquilla, i l’enfornem durant 10-15 minutes, fins que estigui cuita.
  6. Muntem la nata.
  7. Barregem la nata amb el formatge mascarpone, el sucre llustre, i el vi (opcional), i posem la crema a la nevera fins que la fem servir.
  8. Abans de servir la tartà posem la crema dins la pasta brisa i posem les prunes a sobre. Jo els he tret la pell, però en la recepta original l'autora no ho ha fet.
  9. Podem empolsimar la tarta amb sucre llustre, i decora-la amb unes fulles de menta.
Podem fer servir altres fruites, com préssecs, nectarines, freses, etc.

8 comentaris:

  1. Hola, Carmeta
    Mmmmm!!! em cau la baba, jeje.
    Un petó.
    Mercè.

    ResponElimina
  2. Ha de ser boníssim aquest pastís amb prunes, Carmeta!

    ResponElimina
  3. una combinacion muy acertada y buena
    Bss

    ResponElimina
  4. M'agraden molt les prunes però sempre me les menjo tal qual, i en aquest pastís fan un goig!! no coneixia el programa, vaig a donar-li una ullada!

    ResponElimina
  5. M'encanta aquesta tarta! He vista alguna vegada el programa i sempre he pensat en fer alguna recepta, però ara que tinc l'enllaç ja no tinc excusa.
    Petons!!

    ResponElimina
  6. Hola Carmeta he leído tu comentario en mi blog, muchas gracias, aunque estamos muy animados estamos pasando una racha muy mala.... En un principio por los mareos de los médicos cada vez nos decían una cosa distinta, ya por fin se han puesto de acuerdo y le van a poner quimio y radio a la vez, 25 secciones y después operan. Besos

    ResponElimina