Aquesta
recepta, l’he descobert en el recull de la convocatòria de Memòries d'una cuinera del
mes de juny, que ens proposava fer un sandvitx. Podeu trobar moltes idees
delicioses per a fer un sopar lleuger i saborós. La seva autora és la Paula del
blog Bon Tiberi, que també us recomano visitar. Ja
coneixia aquesta recepta però la seva versió de la recepta m’ha agradat molt,
sense beixamel i mantega, més lleugera i més fàcil.
El Croque
Monsieur va aparèixer per primera vegada en la carta d'un cafè parisenc el
1910, però es desconeix l'origen de la paraula. Va ser esmentat per primera
vegada en la novel·la de Marcel Proust À
l'ombre des jeunes filles en fleurs, publicada el 1919: "ara bé, al
sortir del concert, com, en reprendre el camí que va cap a l'hotel, ens havíem
aturat un moment sobre el moll, la meva àvia i jo, per intercanviar algunes
paraules amb la Sra. de Villeparisis que ens anunciava que havia sol·licitat
per a nosaltres a l'hotel uns «croque-monsieur» amb ous a la crema ... "
La seva variant més coneguda és el Croque Madame, que porta un ou a la
planxa o un ou fregit sobre. El seu nom es deu al fet que recordava el tocat de
les dames de principis de segle XX.
Es serveixen algunes versions més
elaborades acompanyades d'una salsa Mornay
o d'una béchamel.
Ingredients:
- Pa de motlle.
- Pernil dolç.
- Formatge.
- Formatge tipus pizza (mozzarella) per gratinar al forn.
- Llet.
- Un ou.
- Orenga.
Preparació:
- Posem el formatge i el pernil a damunt una llesca de pa de motlle i tapem amb una altra llesca també pinzellada amb llet.
- Agafem el pa de motlle i el pinzellem amb llet (això farà que quan enfornem el pa no quedi sec).
- A damunt el sandvitx distribuïm una quantitat generosa de formatge tipus mozzarella i orenga.
- Enfornem fins que el formatge estigui fos i amb color daurat.
- Mentrestant anem preparant un ou estrellat.
- Traiem un sandvitx del forn i ja tenim fet un Croque Monsieur, a l'altre l'hi posem al damunt l'ou estrellat i convertim el Croque Monsieur en un Croque Madame.
ara m'has fet venir gana !!!...bona entrada !
ResponEliminaOstres quina bona pinta!! No sabia que la única diferència entre el Croque Madame i el Croque Monsieur fos que el primer duu un ou al damunt XD
ResponEliminaM'ha encantat la recepta ^^
Petons :)