Amb aquesta recepta participo en la proposta de
novembre del blog Memòries d'una cuinera, que aquest mes és fer magdalenes.
Per fer-les m’he inspirat en el nou llibre de Alma
Obregón, del blog Objetivo: Cupcake Perfecto. No us els perdeu!!
Però qui més m’ha ajudat és la Marta, la millor pastissera del món, que m’ha ensenyat a fer magdalenes i cupcakes.
Però qui més m’ha ajudat és la Marta, la millor pastissera del món, que m’ha ensenyat a fer magdalenes i cupcakes.
Ingredients (per
unes 12 magdalenes):
Per a les magdalenes:
- 115g. de mantega.
- 220g. de sucre blanc.
- 3 ous.
- 200g. de farina.
- 1 sobre de llevat en pols.
- 120 ml. de llet semidesnatada.
- 1 cullerada d’extracte de vainilla.
Per a la crema de mantega:
- 125 g. de mantega.
- 160 g. de sucre glass.
- 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla.
Per decorar:
- Ametlles filetejades.
- Cireres confitades.
Preparació:
De les magdalenes:
- Preescalfem el forn a 180º i preparem la safata per a magdalenes amb les càpsules de paper.
- Batem la mantega amb el sucre fins que s’integrin i la barreja s’aclareixi.
- Afegim els ous un a un, batent fins que s’incorporin.
- Afegim la meitat de la farina i batem fins que es barregi.
- Afegim la llet i l’extracte de vainilla, i tornem a batre.
- Afegim l’altra meitat de farina i batem fins que la barreja sigui homogènia.
- Afegim el llevat i ho barregem tot.
- Repartim la barreja en les càpsules i enfornem uns 20 minuts, fins que estiguin cuites.
- Posem en un bol el sucre, la mantega i l’extracte de vainilla.
- Ho batem tot fins que la textura sigui cremosa i la barreja es torni casi blanca.
- Deixem refredar les magdalenes.
- Amb una espàtula els posem una capa de crema de mantega.
- Les cobrim amb ametlles filetejades.
- Posem al centre una cirera confitada.
Mmmmmmm Quina bona pinta !
ResponEliminaFelicitats !
Gràcies Nuna!! Avui he tornat a fer una visita al Lidl! Tot un descobriment! Ja no quedava el motllo que buscava, però he agafat els aromes que em vas recomanar i alguna coseta més :) Com que era aviat i no sabia si dormies te n'he agafat un paquetet per si tu tampoc havies arribat a temps, si el tens repetit ja l'utilitzaràs :)
Eliminaque pinta més saborosa amb el teu permís prenc nota
ResponEliminaCarmeta,
ResponEliminaHaurem d'anar al gimnàs ràpidament. Aquest mes amb tantes magdalenes ens posarem rodonetes, rodonetes. Una molt bona proposta.
Nani
Com les magdalenes!!! Així ens posem de ple en el mes de les magdalenes!!! :) Visca les formes rodones!!!! ;)
EliminaDe vegades no cal buscar en llibres si tenim a prop a grans cuineres.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Unos cupcakes muy castizos, como la típica tarta de almendras de cualquier confitería¡¡¡¡ Arriba nuestros productos nacionales si señor, no todo van a ser red velvet cake.... Además son preciosos. Un mordisquito y acabaría diciendote además: "riqusimosss", pero de momento hasta aquí no llega la red.
ResponEliminaBss
Virginia "sweet and sour"
Sóc fan de la vainilla! així que t'asseguro que ara mateix em menjava un parell d'aquesta xulada!!! moltíssimes gràcies per participar reineta. petonets
ResponElimina