Aquest
són els panellets que he fet aquest any per la Castanyada. És una
festa que m'agrada molt perquè és molt màgica i espiritual. També m'encanta descobrir
noves versions de panellets a la blogosfera. Ja he vist propostes molt
originals, interessants i saboroses. Animeu-vos a mostrar-nos les vostres!
Veureu
que jo li poso una mica més de sucre que d’ametlla, perquè m’agrada que quedin
dolços, ja esteu avisats de que de vegades sóc massa ensucrada :)
També
li poso una mica de patata a la massa. Ja se que hi ha “puristes” que pensen
que no s’hauria de posar, però a mi m’agrada més la textura i el gust que
queda.
Ingredients:
Per
a la massa:
- 500g. d’ametlles moltes.
- 550g. de sucre.
- 2 clares d’ou.
- 200g. de patata.
- La pell d’una llimona ratllada.
Per
als panellets de pinyons:
- Pinyons.
- Ou batut.
Per
als panellets de coco:
- Coco ratllat.
- Xocolata blanca a la vainilla.
Per
als panellets de xocolata:
- Xocolata negra.
- Taronja confitada.
- Canyella en pols.
- Grand Marnier.
Per
als panellets de cirera:
- Cireres confitades.
- Sucre glass.
- Moscatell.
Per
als panellets de codonyat:
- Codonyat.
- Sucre.
Preparació:
De
la massa:
- Barregem l’ametlla molta amb el sucre.
- Afegim i barregem les clares d’ou.
- Afegim i barregem la patata triturada.
- Ho amassem tot fins a que quedin tots els ingredients ben integrats en una massa fina.
Dels
panellets de pinyons:
- Fem boletes amb la massa.
- Les arrebossem amb pinyons.
- Els pintem amb ou batut.
- Els posem al forn preescalfat a 250º en una posició mitja uns 10’, fins que estiguin daurats.
Dels
panellets de coco:
- Agafem una porció de la massa i la barregem amb el mateix volum de coco ratllat.
- Fem boletes amb aquesta massa.
- Les posem al forn preescalfat a 250º en una posició mitja uns 10’.
- Quan estiguin freds, els arrebossem amb xocolata blanca fosa.
- Els empolsimem amb coco ratllat i els deixem 20’ a la nevera per a que s’assequi la capa de xocolata.
Dels panellets de xocolata:
- Agafem una porció de la massa i la barregem amb xocolata negra fosa.
- Afegim una mica de canyella en pols i un rajolí de Grand Marnier, i ho barregem amb la massa.
- Fem boletes amb aquesta massa.
- Posem a sobre de cada boleta un tros de taronja confitada.
- Els posem al forn preescalfat a 250º en una posició mitja uns 10’.
Dels
panellets de cirera:
- Posem les cireres a macerar en una miqueta de moscatell.
- Fem boletes amb la massa.
- Les arrebossem amb sucre glass.
- Posem a sobre de cada boleta una cirera confitada.
- Els posem al forn preescalfat a 250º en una posició mitja uns 10’.
Dels
panellets de codonyat:
- Estirem una porció de massa en forma de rectangle allargat posant-la entre dos papers de forn amb un corró.
- Farcim aquesta massa amb codonyat fent un cilindre allargat com si fos un caneló.
- Empolsimem aquest cilindre amb sucre.
- Tallem porcions.
- Les posem al forn preescalfat a 250º en una posició mitja uns 10’.
Que acabeu de passar un bon cap de setmana! Petonets ensucrats!
Carmeta,
ResponEliminaNo passa res si hi poses patata. Espero que hagis tingut una bona castanyada!
Nani
Doncs si una cuinera exquisida com tu ho diu em quedo totalment tranquila :) M'agrada molt la festa de las Castanyada i l'allargo tot el cap de setmana! És molt màgica i espiritual. També m'encanta descobrir nous panellets a la blogosfera :) Tu has fet panellets?? A veure si ens en mostres en un dels teus meravellosos reportatges!! ;)
Eliminabonissins
ResponEliminaMolt bona pinta! Una abraçada!
ResponEliminaJo és el primer any que no hi poso patata i estan molt bons però amb patata també m'encanten! Semblen deliciosos aquests!!
ResponElimina:)
Jo de patata també n'hi pose i m'agraden molt. L'any que ve jo tb sortiré dels clàssics i en faré de codonyat i de coco. Quina plata tan a bona t'ha sortit! Marta
ResponEliminaQue bons, llastina és una estona de plaer i mig any per eliminar-los.
ResponEliminaVosaltres podeu menjar els que vulgueu sense remordiment perquè esteu estupendes!! En aquests dies tan espirituals, és un pecat renunciar a aquest plaer :)
Eliminatremendos tus panellets¡¡
ResponEliminapeto
Gràcies Miquel! M'encanta el teu bloc, la teva creativitat a l'hora de cuinar i el teu bon gust per tots els detalls que dóna un toc especial a tots els teus plats i sopars, sempre espectaculars!! :) Petonets!
EliminaTan quedat molt macos, la veritat!!!!! no m'entusiasmen els panallets però d'aquets n'agafaria de xocolata i de coco..jejeje
ResponEliminaGràcies Abril! Encara té més mèrit així :) Jo tampoc sóc massa de panellets, però penso que es nota molt quan són fets a casa...
Eliminamagnific aquest asortit de panellets.. segur que van ser tot un exit a la castanyada...
ResponEliminaGràcies Alfons! Sóc fan del teu bloc!! Les teves receptes de vasets són autèntiques obres d'art: un luxe de presentació, i de combinació d'ingredients i sabors, totes ideals per donar un toc de distinció a qualsevol àpat de festa.
EliminaEps, foten bona pinta, eh?...t'ho vas currar !
ResponEliminagràcies guapa per deixar-nos l'enllaç al Memòries. Bona castanyada! petonets
ResponElimina