Ingredients:
Per a l’amanida:
- Enciams variats.
- Llamàntol.
- Alvocat.
- Aranja.
- Tomàquets cirerol.
- Ceba tendra.
- Freses.
- Cibulet.
- Oli.
- Sal.
- Suc de llimona.
- Sorbet d’alfàbrega.
Per al sorbet d’alfàbrega:
- 300 g. de sucre.
- 300 ml. de suc de llimona.
- 700 ml. d'aigua.
- 20 fulles d'alfàbrega.
- 2 clares d'ou.
Preparació:
De l’amanida:
- Al fons del plat posem els enciams variats.
- A continuació afegim l’alvocat tallat a daus, grills d’aranja pelats, les freses, tomàquets cirerols partits per la meitat, ceba tendra a tiretes, i trossos de llamàntol escaldat.
- Reguem l’amanida amb una vinagreta elaborada amb oli d'oliva, suc de llimona, sal i unes branquetes de cibulet trossejades.
- I per acabar posem al centre una bola de sorbet d’alfàbrega.
Del sorbet d’alfàbrega:
- Dissolem el sucre en l'aigua, a foc baix, durant 5 minuts.
- Triturem les fulles d'alfàbrega juntament amb 2 cullerades d'aigua.
- Batem el suc de llimona, el puré d'alfàbrega i l'almívar, i ho colem.
- Muntem en neu ben ferma les clares d'ou, i les afegim a la barreja anterior.
- Ho fiquem al congelador un mínim d'hora i mitja abans de servir-ho.
Una amanida per a menjar-se-la amb el ulls tancats. Llamàntol! que bo.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Boníssima! I un plat molt fàcil de fer i que llueix molt.
EliminaPer cert, tornant de vacances he començat el meu "hortet urbà" :) , amb una planteta d'alfàbrega que m'ha regalat la meva amiga Ana de Vallada.
Bon cap de setmana Nani!!
quina pinta més bona! et recomano que provis de fer la vinagreta amb melmelada de llimona, en lloc de la llimona, ja em diràs el qué!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per la idea!! És genial!! A més, a mi m'encanta la mermelada, i introduir-la en plats i tapes salats. Segur que l'amanida queda més suau i gustosa.
Elimina