dimarts, 17 de juliol del 2012

Cooking Week



La segona setmana de juliol, la meva companya Marta, que és una brillant i encisadora mestra pastissera, i jo, hem fet un taller de cuina a l’Escola per a infants de 3 a 12 anys.

De dilluns a divendres hem preparat diferents receptes: piruletes de galetes Oreo banyades amb xocolata en forma de Mickey Mouse, galetes de Lacasitos, galetes de mantega decorades, pastís de poma, cupcakes, i pastís decorat amb fondant. Com que el nostre Pla lector és un dels trets diferencials de la nostra Escola, hem elaborat un llibre de cuina amb totes aquestes receptes, i amb recomanacions de llibres, per aprendre més i per engrescar als nens a llegir durant l’estiu, importantíssim per al seu desenvolupament intel·lectual, perquè estimula el pensament, augmenta el vocabulari, i obre finestres a nous coneixements.

El divendres vam anar al Museu de la Xocolata. Ens van explicar el seu origen, el seu procés d’elaboració i la seva història, i ens van ensenyar el fruit amb el que s’elabora la xocolata. També vam veure una preciosa i interessantíssima exposició al voltant de la xocolata, amb figures de xocolata i estris utilitzats per a la seva elaboració de diferents cultures i èpoques. Per acabar, vam fer un taller en el que vam elaborar una caseta de xocolata, i un dibuix amb xocolata.

Per acabar la setmana, vam veure la pel·lícula Ratatouille, que proposa valors molt importants com el respecte i l'amor al proïsme, la superació dels propis límits, la vocació professional, la solidaritat, la cohesió familiar, etc.

Durant tota la setmana, hem comptat amb la col·laboració de mestres d’anglès natives, que han parlat en anglès, un dels idiomes que treballem a l’Escola (català, castellà, anglès i alemany), amb els nens i amb les mestres durant tota la setmana, i han traduït les nostres receptes per a que els nens puguin seguir cuinant i practicant l’anglès amb les seves famílies.

Ha estat una experiència molt gratificant. Els infants han après molt. Fins i tot, alguns han creat les seves pròpies receptes, i els més entusiastes s’han animat a compartir-les amb nosaltres. Així que les mestres també ens hem enriquit amb les seves idees fresques i originals, i sobretot amb la seva simpatia i il·lusió. Esperem repetir el curs vinent!!

 Piruletes de galetes oreo banyades amb xocolata en forma de Mickey Mouse

 Galetes de Lacasitos

Galetes de mantega decorades 

Pastís de poma

Cupcakes

Pastís decorat amb fondant

 El receptari

 Dibuix amb xocolata 


Ratatouille a Paris

14 comentaris:

  1. !Que buena pinta tiene todo!Enhorabuena por vuestra dedicación y cariño con los niños, ellos aprenden y a la vez se divierten!

    ResponElimina
  2. Estàs feta tota una artista de la cuina,

    Un peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! L'artista és la meva companya, jo he fet més de pinxe ;)

      Petonets!!

      Elimina
  3. Moltes felicitat per aquesta setmana de postres els nens i les families hem disfrutat multísim i puc asegurar que tot era molt bo.

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Eva!! Nosaltres també hem gaudit molt de la il.lusió i l'alegria dels nens, i de l'entusiasme i el suport que ens heu transmès les famílies. Nens i famílies heu estat el motor i la xispa de la Cooking Week. Esperem repetir el curs vinent!!

    ResponElimina
  5. Una magnífica experiència. Suposo que amb moltes ganes de repetir-lo.
    Bon cap de setmana Carmeta,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí!! Ja estem pensant en noves receptes i activitats per a l'any que ve. Petonets!

      Elimina
  6. Hola guapa tu

    Moltes gràcies per compartir uns moments tant entranyables

    petonets dolços, Susanna

    ResponElimina
  7. M'encantaria que les meves filles poguessin fer un taller com aquest!seria genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que s'ho passen molt bé! I els fa molta il.lusió portar a casa el que han cuinat, tot i que alguns han de fer grans esforços per a que arribi a la sortida per a ensenyar-ho als pares, i amb els més petits de vegades tenim feina per a que no es mengin els ingredients abans d'acabar la recepta :)

      Elimina
  8. Segur que us ho vau passar súper bé!!!
    Sou unes cracks!!!

    Petonets!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí!!! Els cracks són els nens i les seves famílies! Ens van transmetre molta energia i il.lusió per donar el millor de nosaltres!

      Petonets!!!

      Elimina