Amb
aquesta recepta participo en la proposta de març del blog Memòries d'una Cuinera,
que aquest mes és fer una recepta d’arròs.
Aquesta recepta la vaig
aprendre en un show cooking de
l'obrador i restaurant La Cosa Nostra. Elaboren
productes exclusius, artesans i de qualitat. La seva pasta és de fabricació pròpia,
i els ingredients que utilitzen són productes tradicionals de la terra. Els
seus especialistes en cuina italiana, han après a preparar les autèntiques
pastes a Sicília i altres ciutats de la península itàlica.
Un
dels plats que van preparar va ser aquest fals arròs de carxofes i formatge de
cabra. Em va semblar una boníssima idea. Per a aquelles persones a qui l'arròs
no els senta bé, o els costa trobar el
punt de cocció. És una versió alternativa del risotto, que, del meu punt de vista, queda molt bo. Per a mi va ser
tot un descobriment.
Ingredients:
- 4 carxofes.
- 250 ml. de nata líquida per cuinar.
- 250 g. de formatge de cabra. Podem fer servir el formatge que preferim.
- 250 g. de pasta en forma de llavors.
- Unes fulles de llorer.
- Sal.
Preparació:
- Tallem la carxofa neta a octaus, i la fregim amb una mica d'oli.
- Afegim la nata i el formatge trossejat, o ratllat depèn del formatge que utilitzem.
- Ho barregem fins a que s'integrin tots els ingredients, i rectifiquem de sal.
- A banda, bullim la pasta, seguint les instruccions del fabricant, amb sal i unes fulles de llorer.
- Barregem la pasta amb la salsa i rectifiquem de sal.
- I servim de seguida.
m'agrada, es molt original.
ResponEliminaQuina pasta és aquesta? Realment sembla arròs! Salseta sona deliciosa...
ResponEliminaMarta
Jo vaig fer-ne servir una que es diu "pinyones" de la marca Gallo, que és la que més m'agrada a nivell nacional. Petonets!
EliminaMmmmm!!! bonìssim!! jo ho provaré.
ResponEliminaque bo, Carme! El meu arròs d'avui s'hi assembla una mica, al teu, perquè també porta carxofes. Petons!
ResponEliminaQue original! Estic segura que ho provaré! petons
ResponEliminaAhhhhhhh, m'has sorprés. Pensava, perquè serà un fals arròs? Doncs mira que en té tota la pinta.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Vaig tastar un fals arròs al restaurant La Cava de Tàrrega i era deliciós. Aquest que presentes té un aspecte genial i ha d'estar boníssim. Serà qüestió de provar de fer-lo. Petons.
ResponEliminaVaig tastar un fals arròs al restaurant La Cava de Tàrrega i em va semblar deliciós. Aquest que presentes té un aspecte molt apetitós i segur que està boníssim. Haurem de provar de fer-lo: Petons.
ResponEliminaQuina passada sembla talment arròs. Jo hi posaria formatge blau una mica de melmelada ;)
ResponEliminaMe encanta esta receta, te ha quedado maravilloso.
ResponEliminaBesos
ens has ben enganyat Carme!!!! sembla un arròs. Moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaAixí que arròs fals! Als valencians en encisa l'arròs, i aquest deu estar boníssim. No descarte un día fer-ne un. Una abraçada des de Vallada.
ResponEliminaTota l'estona que pensava "i perquè fals?" Ara ja ho sé!! :) Una molt bona alternativa i segur que ben bona.
ResponEliminaSalutacions
Molt bo aquest fals arròs!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ummm! Ha d'estar bon´ssim, m'encanten les carxofes i també el formatge de cabra, aquest fals arròs segur que m'encanta! Carme he posat al meu blog un enllaç de lteu per no perdre'm cap de les teves receptes, una abraçada!
ResponEliminahttp://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Molt bona alternativa a l'arròs!!
ResponEliminaPetons