diumenge, 23 de març del 2014

Fals arròs de carxofes i formatge de cabra



Amb aquesta recepta participo en la proposta de març del blog Memòries d'una Cuinera, que aquest mes és fer una recepta d’arròs.
  
Aquesta recepta la vaig aprendre en un show cooking de l'obrador i restaurant La Cosa Nostra. Elaboren productes exclusius, artesans i de qualitat. La seva pasta és de fabricació pròpia, i els ingredients que utilitzen són productes tradicionals de la terra. Els seus especialistes en cuina italiana, han après a preparar les autèntiques pastes a Sicília i altres ciutats de la península itàlica.
 
Un dels plats que van preparar va ser aquest fals arròs de carxofes i formatge de cabra. Em va semblar una boníssima idea. Per a aquelles persones a qui l'arròs no els senta bé, o els costa trobar el punt de cocció. És una versió alternativa del risotto, que, del meu punt de vista, queda molt bo. Per a mi va ser tot un descobriment.

Ingredients:
  • 4 carxofes.
  • 250 ml. de nata líquida per cuinar.
  • 250 g. de formatge de cabra. Podem fer servir el formatge que preferim.
  • 250 g. de pasta en forma de llavors.
  • Unes fulles de llorer.
  • Sal.
Preparació:
  1. Tallem la carxofa neta a octaus, i la fregim amb una mica d'oli.
  2. Afegim la nata i el formatge trossejat, o ratllat depèn del formatge que utilitzem.
  3. Ho barregem fins a que s'integrin tots els ingredients, i rectifiquem de sal.
  4. A banda, bullim la pasta, seguint les instruccions del fabricant, amb sal i unes fulles de llorer.
  5. Barregem la pasta amb la salsa i rectifiquem de sal.
  6. I servim de seguida.

17 comentaris:

  1. Quina pasta és aquesta? Realment sembla arròs! Salseta sona deliciosa...
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo vaig fer-ne servir una que es diu "pinyones" de la marca Gallo, que és la que més m'agrada a nivell nacional. Petonets!

      Elimina
  2. Mmmmm!!! bonìssim!! jo ho provaré.

    ResponElimina
  3. que bo, Carme! El meu arròs d'avui s'hi assembla una mica, al teu, perquè també porta carxofes. Petons!

    ResponElimina
  4. Que original! Estic segura que ho provaré! petons

    ResponElimina
  5. Ahhhhhhh, m'has sorprés. Pensava, perquè serà un fals arròs? Doncs mira que en té tota la pinta.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  6. Vaig tastar un fals arròs al restaurant La Cava de Tàrrega i era deliciós. Aquest que presentes té un aspecte genial i ha d'estar boníssim. Serà qüestió de provar de fer-lo. Petons.

    ResponElimina
  7. Vaig tastar un fals arròs al restaurant La Cava de Tàrrega i em va semblar deliciós. Aquest que presentes té un aspecte molt apetitós i segur que està boníssim. Haurem de provar de fer-lo: Petons.

    ResponElimina
  8. Quina passada sembla talment arròs. Jo hi posaria formatge blau una mica de melmelada ;)

    ResponElimina
  9. Me encanta esta receta, te ha quedado maravilloso.
    Besos

    ResponElimina
  10. ens has ben enganyat Carme!!!! sembla un arròs. Moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  11. Així que arròs fals! Als valencians en encisa l'arròs, i aquest deu estar boníssim. No descarte un día fer-ne un. Una abraçada des de Vallada.

    ResponElimina
  12. Tota l'estona que pensava "i perquè fals?" Ara ja ho sé!! :) Una molt bona alternativa i segur que ben bona.
    Salutacions

    ResponElimina
  13. Ummm! Ha d'estar bon´ssim, m'encanten les carxofes i també el formatge de cabra, aquest fals arròs segur que m'encanta! Carme he posat al meu blog un enllaç de lteu per no perdre'm cap de les teves receptes, una abraçada!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  14. Molt bona alternativa a l'arròs!!
    Petons

    ResponElimina