El mes
d’abril al Taller de pasta que
vaig fer a la botiga El Món de la Llar, els participants vam tenir la sort de
comptar entre els alumnes amb el jove i innovador pastisser Daniel Ramos, que
va complementar tot el que vam aprendre de la nostra fabulosa mestra, la
Cecília Sánchez, amb fresques i originals idees. El Daniel, que també imparteix
alguns cursos, ens va explicar altres receptes al marge del tema que ens
ocupava, la pasta fresca, i a mi em va interessar especialment la recepta de
tarta Tatin, que sempre havia volgut fer. Així que, com que me la va explicar
molt bé, em vaig animar a fer-la. A continuació us explico com fer-la, seguint
les seves instruccions, i també us mostro algunes de les seves magnífiques obres
de pastisseria, de les que algun dia segur que en sentim parlar.
Ingredients:
- 5 pomes.
- 70g. de mantega.
- 150 g. de sucre.
- 1 base de pasta full.
- Crema de llet o gelat de vainilla per acompanyar.
Preparació:
- En una paella posem la mantega i el sucre a desfer, posem les pomes pelades a quarts (una al costat de l'altra), amb la part del cor cap a baix, a foc mig-baix durant 15 minuts, sense tocar-les.
- Passats els 15 minuts les girem amb compte i les deixem 15 minuts més, també sense tocar.
- Escalfem el forn a 180º.
- Posem les pomes en un motllo (una al costat de l'altra), amb el cor cap amunt.
- Posem la pasta full a sobre les pomes, apretant la massa per a que entri bé pel voltant del motllo. La massa que sobra la dobleguem com si fos un cordó.
- Punxem tota la massa amb una forquilla per a que no es bufi.
- Posem el motllo al forn durant 40-45 minuts a la safata del mig del forn, fins que la massa sigui cuita.
- El deixem refredar, i per girar el pastís, posem sobre el motllo un plat del seu tamany, i girem com quan volem passar una truita de la paella al plat. I voilà! Tatin a punt de menjar.
És tradicional menjar-la tèbia i es pot
acompanyar-la amb crema de llet o una boleta de gelat de vainilla.
I ara, les creacions del Daniel...
Bon appétit!
!Vaya creaciones más chulas!
ResponEliminaQue pinta més bona que té i les creacions de Daniel tot un espectacle
ResponEliminaVeig que és un pastisser excel·lent, el Daniel Ramos. I molt jove, oi? La teva tatín segur que era deliciosa. I dic "era" perquè amb aquesta bona pinta segur que ja no en queda ni mica, no? Petons!
ResponEliminaEl tatin crec que el tinc pendent des de sempre, i no serà per pomes!! ;-). Fa molt bona pinta, i la veritat és que a mi totes els postres fetes amb poma m'agraden! les fotografies del taller fan molt goig, que bé us ho devíeu passar!!
ResponEliminauna tatin muy buena y una clase bien aprovechada por lo que veo el Daniel es un autentico mestre y bien joven que es lo mejor.
ResponEliminapeto
Que pinta mas buena.
ResponEliminaM'agraden molt els pastissos de poma i mai he fet un tatin.
ResponEliminaMolt xula la decoració dels pastissos.
Petons.
Quina experiència más enriquidora!
ResponEliminaPetons
Hola, espero que t'agradi el que t'he deixat al meu bloc.
ResponEliminahttp://tastetsdebruixa.wordpress.com/2013/06/22/otro-otro-otro-premio/
Núria