dimarts, 11 de setembre del 2012

Granissat de cafè amb gelat de llet merengada



 A Vallada li diuen Blanc i Negre.
 Ingredients:
  • 4 cafès forts.
  • Mig litre d’aigua.
  • 100g. de sucre.
  • Gelat de llet merengada.
  • Canyella en pols.
 Preparació:
  1. Preparem quatre cafès forts.
  2. Aboquem mig litre d'aigua i 100 g. de sucre en un cassó al foc, i ho coem fins que es dissolgui.
  3. A continuació, afegim mitja cullerada de canyella i barregem.
  4. Ho posem en un recipient per al congelador, el fiquem i el deixem unes 6 hores. Durant aquest temps el traurem 3 vegades i remourem per trencar els cristalls que puguin fer-se, passat aquest temps el traiem i triturem amb la batedora, i el posarem en copes altes de cristall.
  5. Afegim una bola de gelat de llet merengada empolsimat amb canyella en pols i servim.

4 comentaris:

  1. Quin cafè més deliciós! la llet merengada és un dels gelats que m'agraden més. Un dels primers record de Mallorca és la llet merengada, que no n'he tornat a tastar en lloc més, només en format gelat. A casa, n'he fet algun cop, però no és el mateix

    ResponElimina
    Respostes
    1. La llet merengada també és per a mi un record d'infantesa... Recordo que la meva mare la preparava quan anàvem a Vallada a l'estiu. Sense granissar, només la llet infusionada al foc amb llimona i canyella. M'encantava la olor que desprenia, tot i que no en prenia. Aquest estiu he volgut recuperar aquest record, i l'he preparat afegint una beina de vainilla. Fresqueta de la nevera i amb tortà d'ametlla, un postre típic valencià, està boníssima.

      Elimina
  2. Llet merengada i orxata per a mi van juntes. En gelat, begudes, com sigui. Així en granissat de cafè s'haurà de tastar...
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una combinació molt energètica! Ideal per allargar les nits del cap de setmana, després d'una setmana esgotadora... :)
      Que gaudeixis molt tu també del cap de setmana!

      Elimina