diumenge, 21 d’octubre del 2012

Estofat de vedella al vi negre



Amb aquesta recepta participo en la Recepta del 15 de novembre Recepta del 15 de novembre del blog Els Fogons de la Bordeta, que aquest mes  proposa cuinar amb bolets.

He aprofitat per posar en pràctica els valuosos coneixements apresos a la Master Class amb el Top Xef Joan i he decidit fer un estofat de vedella al vi negre.

Ingredients:
  • 1 kg. i mig de vedella tallada a trossos per estofat.
  • 8 tomàquets grossos de branca.
  • 6 cebes tendres.
  • 500g. de xampinyons laminats.
  • 4 dents d’all.
  • 5 fulles de llorer.
  • 1/2 vas de vi negre.
  • 4 preses de xocolata negra.
  • 12 avellanes.
  • 12 ametlles.
  • 2 galetes. 
Preparació:
  1. Posem una rostidora al foc amb l’oli d’oliva.
  2. Salem la vedella, i quan l’oli estigui calent, la daurem a foc viu.
  3. Afegim els alls, les cebes i els tomàquets a trossos, i les fulles de llorer, baixem el foc i ho deixem coure 20 minuts.
  4. Afegim els xampinyons laminats i ho deixem coure 20 minuts més.
  5. Afegim el vi negre i deixem que s’evapori 10 minuts.
  6. Afegim una picada feta amb la xocolata, les avellanes, les ametlles i les galetes, i ho remenem tot.
  7. Ho deixem al foc uns 20 minuts més per a que s’espessi la salsa.

12 comentaris:

  1. Jo l'he fet algunes vegades i cuinar amb xocolata té un punt, oi?
    Jordi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí té un punt dolç i estimulant :) Ideal per compartir moments feliços!

      Elimina
  2. Carmeta,
    la xocolata li dóna un punt que vegis. Ostres, ja tens els deures de novembre fets i jo encara he de pensar què faig!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  3. Ei, quan et vagi bé treu la comprovació de que no som robots, cada cop ho posen més difícil i acabo repetint unes quantes vegades. Prova-ho deixant-te un missatge tu mateixa.
    Petons,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Nani... A mi també em resulta molt molest quan faig comentaris a altres blocs que ho tenen activat. No sabia que jo també ho tenia :( En això també he sigut ràpida i ja està desactivat :)
      Petonets!!

      Elimina
  4. Mare meva, com diu la Nani, ja has fet els deures de Novembre... i tans sols ens queda acabar Octubre.... Però m'agrada la teva recepta! Jo sòc una fan dels estofats, així que aquest teu em sembla una delicia!!!!!!

    ResponElimina
  5. La xocola als rostits són un toc molt bo! La faig servir més quan he de cuinar senglar, però amb la vedella algun cop també.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb el senglar quedarà molt bé perque el suavitzarà. La carn de caça és molt saborosa però també forta. No a tothom agrada, a mi personalment m'encanta. A veure si pengeu la receptaal vostre bloc! :) Amb mermelada també ha de quedar molt bona. Quina recomaneu vosaltres que sou expertes?

      Elimina
  6. Quina recepta més bona! i amb el temps que fa apeteixen molt els plats aixi! Marta

    ResponElimina
  7. M'encanta el toc que aporta la xocolata als guisats, i aquest té una pinta extraordinària! Què et sembla si jo porto el pa? ;)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Menuda receta mas especial nos has preparado para la receta del 15. Con tu permiso me la llevo y me quedo como seguidora.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina