dijous, 24 de juliol del 2014

Coca de pemintó i tomaca



Aquesta és una coca salada típica de València que em va ensenyar a fer la meva amiga Ana  de Vallada.

Ingredients:
  • 1 got de llimonà (a Barcelona li diem gasiosa).
  • 1 pessic de sal.
  • 1 pastilla de llevat de forner de 25 g.
  • ¾ d’un got d’oli per a la massa.
  • ½ kg. de farina.
  • 1 tassa d’oli d’oliva verge per a la cobertura.
  • 3 o 4 pebrots verds italians.
  • 1 i 1/5 kg. de tomàquets de branca.

Preparació:
  1. Primer fem la cobertura de la coca.
  2. Tallem els pebrots a trossos de 2/3 cm aproximadament i el sofregim en l’oli.
  3. Quan estigui una mica fet afegim el tomàquet pelat i trossejat i ho deixem coure a foc lent fins que estigui cuit.
  4. Preescalfem a 200º.
  5. Amassem tots els ingredients.
  6. Un cop feta la massa l’aplanem i la posem en una safata de forn, sobre paper de forn.
  7. Deixem reposar la massa 60-90 minuts.
  8. Després posem damunt el sofregit.
  9. I enfornem la coca uns 40-50 minuts.
 
L'Ana i jo un dia de processó

GRÀCIES ANA PER TOT EL QUE M'ENSENYES I LO BONA AMIGA QUE ETS!