diumenge, 24 de novembre del 2013

BCN&CAKE 2013



Ahir vaig estar a la fira de rebosteria creativa BCN & CAKE. Aquí us deixo el que més em va agradar i els seus autors:

Sucre i Vainilla

Candamio

Candamio

Indi Cakes

Waräo

El Món de la Llar

Betty's Bakery

Betty's Bakery

K' Dolç!!

Be Delight

Be Delight

Be Delight

Be Delight

Divina's

Divina's 

En aquesta fira es va presentar la nova línia de xocolata de rebosteria de Xocolates Torras, sense sucre i sense gluten, que complementa les cobertures que ja estan al mercat amb tres maridatges de xocolates d'originals sabors: xocolata negra amb fruites del bosc, xocolata blanca amb maduixes, xocolata negra amb taronja.  Amb una particular textura i presentació: no tenen forma de "gotes", làmines o altres presentacions habituals, per la seva composició amb fruites. És poden fondre, barrejar, fer-les ganaché, pasta, part d'un frosting en fred, etc.


diumenge, 17 de novembre del 2013

Macarrons amb tonyina i salsa especiada de tomàquet




Ja comença a ser tradició, quan arriben aquestes dates, que els blocs de cuina elaboren receptes per donar a conèixer el Gran Recapte d’Aliments que des de fa uns anys organitzen Bancs dels Aliments de tota Catalunya.

Des dels Blocs contra la fam publiquem durant aquest mes de novembre una recepta feta amb ingredients bàsics, com a excusa per parlar-vos de la campanya de recollida d’aliments, i recordar-vos com hi podeu participar.

Aquest 2013, el Gran Recapte es celebrarà els dies 29 i 30 de novembre, i com ja sabeu consistirà en la recollida d’aliments bàsics (llegums secs, pasta, arròs, oli, conserves de peix i tomàquet, etc.) als supermercats adherits.

El que és més important de destacar és el perquè d’aquesta campanya: es calcula que un 20% de la població de Catalunya viu en situació de pobresa.

Per això els Bancs d’Aliments del nostre país intenten lluitar contra l’enorme pobresa alimentària que ha generat la crisi econòmica actual, cercant també el no malbaratament i la millor gestió dels productes alimentaris, que moltes vegades acaben a les escombraries estant en perfecte estat. 

Si podeu, també us animo a mirar si encara es necessiten més voluntaris al vostre poble o ciutat per recollir aliments, i així aconseguir que la campanya d’aquest 2013 sigui tot un èxit.   

Aquí us deixo la meva aportació per a aquest any: Macarrons amb tonyina i salsa especiada de tomàquet. És un plat molt nutritiu, senzill de fer, i econòmic, per a tota la família, i que no deixa de tenir un toc especial amb les espècies que trieu segons els vostres gustos i la vostra imaginació.


Ingredients:
  • 300 g. de macarrons o la pasta que més us agradi.
  • Sal.
  • 1 pot de salsa de tomàquet fregit amb ceba de 350.
  • 1 llauna de tonyina de 112 g.
  • Unes fulles de llorer.
  • 1 culleradeta d'orenga.
  • 1/2 culleradeta de comí.
  • 1/2 culleradeta de nou moscada.
  • Formatge ratllat.

 Preparació:
  1. Bullim la pasta en aigua salada amb unes fulles de llorer.
  2. Mentrestant escalfem la salsa de tomàquet.
  3. Afegim les espècies que ens agradin per donar-li el nostre toc personal. Jo he triat les que us indico a la llista d’ingredients. Per a mi el comí li dóna un sabor especial. També podem donar-li un toc diferent utilitzant canyella en lloc de comí. Cadascú ha de fer la combinació que més li agradi.
  4. Quan el tomàquet estigui calent afegim la tonyina esmicolada i les espècies.
  5. Barregem la pasta amb la salsa i emplatem.
  6. Acabem el plat ratllant formatge per sobre. 

ANIMEU-VOS A PARTICIPAR EN AQUESTA INICIATIVA SOLIDÀRIA!