Ja comença a ser tradició, quan arriben aquestes
dates, que els blocs de cuina elaboren
receptes per donar a conèixer el Gran Recapte d’Aliments que des de fa uns anys
organitzen Bancs dels Aliments de tota Catalunya.
Des dels Blocs contra la fam publiquem durant aquest
mes de novembre una recepta feta amb ingredients bàsics, com a
excusa per parlar-vos de la campanya de recollida d’aliments, i recordar-vos
com hi podeu participar.
Aquest
2013, el Gran Recapte es celebrarà
els dies 29 i 30 de novembre, i com ja sabeu consistirà en la recollida
d’aliments bàsics (llegums secs, pasta, arròs, oli, conserves de peix i
tomàquet, etc.) als supermercats adherits.
El que és més
important de destacar és el perquè d’aquesta campanya: es calcula que un 20% de la població de Catalunya viu en
situació de pobresa.
Per això els Bancs d’Aliments del nostre país
intenten lluitar contra l’enorme pobresa alimentària que ha generat la
crisi econòmica actual, cercant també el no malbaratament i la millor gestió
dels productes alimentaris, que moltes vegades acaben a les escombraries
estant en perfecte estat.
Si podeu, també us animo a mirar si encara es necessiten més voluntaris al vostre
poble o ciutat per recollir aliments, i així aconseguir que la campanya d’aquest 2013 sigui tot un èxit.
Aquí us deixo
la meva aportació per a aquest any: Macarrons amb tonyina i salsa especiada de
tomàquet. És un plat molt nutritiu, senzill de fer, i econòmic, per a tota la
família, i que no deixa de tenir un toc especial amb les espècies que trieu
segons els vostres gustos i la vostra imaginació.
Ingredients:
- 300 g. de
macarrons o la pasta que més us agradi.
- Sal.
- 1 pot de salsa
de tomàquet fregit amb ceba de 350.
- 1 llauna de
tonyina de 112 g.
- Unes fulles de llorer.
- 1 culleradeta d'orenga.
- 1/2 culleradeta de comí.
- 1/2 culleradeta de nou moscada.
-
Formatge
ratllat.
Preparació:
- Bullim la pasta
en aigua salada amb unes fulles de llorer.
- Mentrestant escalfem
la salsa de tomàquet.
- Afegim les
espècies que ens agradin per donar-li el nostre toc personal. Jo he triat les
que us indico a la llista d’ingredients. Per a mi el comí li dóna un sabor
especial. També podem donar-li un toc diferent utilitzant canyella en lloc de comí. Cadascú ha de fer
la combinació que més li agradi.
- Quan el
tomàquet estigui calent afegim la tonyina esmicolada i les espècies.
- Barregem la
pasta amb la salsa i emplatem.
-
Acabem el
plat ratllant formatge per sobre.
ANIMEU-VOS A PARTICIPAR EN AQUESTA INICIATIVA SOLIDÀRIA!