Amb
aquesta recepta participo en la proposta de setembre del blog Memòries d'una cuinera, que ens proposa fer una recepta de
carmanyola. Aquesta recepta me l’ha ensenyat la meva tia Pili aquest estiu. És
una recepta molt saborosa i pràctica, perquè és molt fàcil de fer i es pot
conservar uns quinze dies a la nevera amb el seu suc, per prendre fresqueta en
qualsevol moment, tot i que si us agrada més, també la podeu escalfar al vostre
gust. Per això he pensat que seria una bona proposta de recepta de carmanyola.
Ingredients:
- 1 pollastre de pagès.
- 3 gots d’oli d’oliva verge.
- 1 got de vinagre de sidra.
- 1 ceba grossa.
- 4 dents d’all.
- Unes fulles de llorer.
- Unes branques de timó.
- Uns grans de pebre (opcional).
- Sal.
Preparació:
- Salem el pollastre i el posem en una olla.
- Afegim els dents d’all sencers sense pelar fent-los un tall transversal.
- Tallem la ceba a quarts i també l’afegim.
- Afegim el llorer, el timó, i els grans de pebre.
- Incorporem l’oli i el vinagre de sidra. El pollastre ha de quedar cobert, per coure’s i després per conservar-se. Si no queda cobert afegir més líquid en la mateixa proporció de oli i vinagre.
- Ho deixem coure, i quan arrenqui el bull ho tenim al foc uns 30 minuts. Aquest plat és més bo si el deixem reposar un o dos dies per a que la carn absorbeixi tots els sabors.