dimarts, 30 de juliol del 2013

Batut de freses, kiwi, taronja i plàtan



Fa temps que l'Albert va portar a casa una liquadora per fer batuts. Aquest cap de setmana, passejant per llibreries, en les que jo sempre faig una parada a la secció de cuina, va ensopegar amb un llibre de sucs i batuts: Los más ricos batidos y zumos de la editorial Parragon. I va ser veure'l, comprar-lo i voler anar al super en el mateix moment per a estrenar la liquadora. D'aquesta manera finalment em vaig engrescar a començar a fer batuts. El primer ha sigut un batut energètic que vaig fer el diumenge al matí.

Ingredients:

(per a dues persones)
  • 10 fresons.
  • 4 kiwis.
  • El suc de 2 taronges.
  • 1 plàtan.
  • Sucre.
  • Menta fresca (opcional).

Preparació:
  1. Posem a la liquadora la fruita neta, pelada i trossejada, amb el suc de taronja i la liqüem.
  2. Afegim sucre al gust si la volem endolcir més o treure-li acidesa.
  3. Posem el batut en vasos grans amb una barreta de cristall per remanar-lo.
  4. Si volem podem posar a cada batut una mica de menta picadeta per sobre.
Aquests dies també he recollit el premi Un abrazo por tus comentarios al blog de la Lolines: Cuina amb la Lolines. MOLTÍSSIMES GRÀCIES!!

 
Aquí us deixo el premi a tots els que em feu l’honor de passar per la meva cuina, perquè el recolliu i el porteu al vostre bloc. En agraïment a les vostres visites i comentaris, a la vostra simpatia i a tot el que aprenc de vosaltres.

Petonets!!

dilluns, 29 de juliol del 2013

Premi Kreativ Blogger



Aquest estiu la Trini del blog La Cocina de Trini Altea m’ha concedit el premi Kreativ Blogger. M’ha fet molta il·lusió, per una banda que hagi pensat en el meu bloc, i a més a més perquè el seu bloc m’agrada molt. La Trini és una gran cuinera, i sobretot una persona admirable, molt humana i molt lluitadora. No us podeu perdre visitar la seva cuina.

Els guanyadors han de respondre un qüestionari, que podreu veure més avall, i atorgar el premi a 10 blogs més.

Aquí  estan les meves respostes al qüestionari: 

Quan fa que tens el blog? 

Fa una mica més d’un any.

Quina és la teva recepta més visitada?

L’estofat de vedella al vi negre. Però com que el que més m’agrada són les receptes dolces, tinc que dir la més visitada que és el Pastís de galetes del Príncep Guillem.

Com va començar la teva afició per la cuina o la pastisseria?

De petita m’agradava jugar a cuiners amb el meu estimat cosí Francesc, però només ens disfressàvem amb una davantals que ens havíem regalat i jugàvem. Encara conservo una fotografia amb molt de carinyo, se’ns va acudir posar-nos un barret de natació a mode de barret de cuina, i estem molt divertits. La primera recepta que vaig fer va ser de petita. Un Nadal vaig ensopegar mb una recepta per a infants que era un arbre de Nadal fet amb sandvitxos. A casa meva em van aplaudir molt, suposo que més que res per la meva il·lusió, i des d’aleshores els vaig fer cada any uns quants Nadals. En tinc un record molt entranyable, i un dia l’haig de tornar a fer i publicar-lo al blog.

Aquesta afició té alguna relació amb la vostra activitat professional?

No. Sóc pedagoga i m’agrada molt la meva feina. Però des del curs passat a l’estiu faig algun talleret de cuina amb els nens, i em fa molta il·lusió.

Quan vau decidir crear un bloc?

Després de fer un curs de pastisseria amb unes companyes de la meva escola. A més a més una d’elles tenia un blog i em va animar a fer-ne un.

Amb quina finalitat el vau crear?

Per tenir el meu espai gastronòmic i conèixer altres cuines. El que més m’agrada és aprendre i compartir.

Creieu que és una bona manera d'intercanviar informació gastronòmica?

Sí. I moltes altres coses: idees, emocions, coneixements, experiències, etc.

Participeu periòdicament en algun concurs de blocs de cuina o pastisseria?

Participo en convocatòries de receptes per conèixer noves cuines i intercanviar experiències.

Teniu algun blocaire famós de referència?

No podria quedar-me amb un. Des de que tinc el bloc, vaig descobrint nous blocaires. Cadascú té el seu estil i m’aporta coses diferents.

En quina recepta esteu treballant ara?

En un gaspatxo valencià. Una amiga de Vallada m’ha dit que li dirà a una amiga seva que m’ensenyarà a fer-ne i estic molt il·lusionada.

I els meus 10 blogs guardonats amb el premi són:


Moltes felicitats a tots els guardonats!

dimarts, 23 de juliol del 2013

Croque Monsieur i Croque Madame



Aquesta recepta, l’he descobert en el recull de la convocatòria de Memòries d'una cuinera del mes de juny, que ens proposava fer un sandvitx. Podeu trobar moltes idees delicioses per a fer un sopar lleuger i saborós. La seva autora és la Paula del blog Bon Tiberi, que també us recomano visitar. Ja coneixia aquesta recepta però la seva versió de la recepta m’ha agradat molt, sense beixamel i mantega, més lleugera i més fàcil.  

El Croque Monsieur va aparèixer per primera vegada en la carta d'un cafè parisenc el 1910, però es desconeix l'origen de la paraula. Va ser esmentat per primera vegada en la novel·la de Marcel Proust À l'ombre des jeunes filles en fleurs, publicada el 1919: "ara bé, al sortir del concert, com, en reprendre el camí que va cap a l'hotel, ens havíem aturat un moment sobre el moll, la meva àvia i jo, per intercanviar algunes paraules amb la Sra. de Villeparisis que ens anunciava que havia sol·licitat per a nosaltres a l'hotel uns «croque-monsieur» amb ous a la crema ... "

La seva variant més coneguda és el Croque Madame, que porta un ou a la planxa o un ou fregit sobre. El seu nom es deu al fet que recordava el tocat de les dames de principis de segle XX. 

Es serveixen algunes versions més elaborades acompanyades d'una salsa Mornay o d'una béchamel.

Ingredients:

  • Pa de motlle.
  • Pernil dolç.
  • Formatge.
  • Formatge tipus pizza (mozzarella)  per gratinar al forn.
  • Llet.
  • Un ou.
  • Orenga.

Preparació:

  1. Posem el formatge i el pernil a damunt una llesca de pa de motlle i tapem amb una altra llesca també pinzellada amb llet.
  2. Agafem el pa de motlle i el pinzellem amb llet (això farà que quan enfornem el pa no quedi sec).
  3. A damunt el sandvitx distribuïm una quantitat generosa de formatge tipus mozzarella i orenga.
  4. Enfornem fins que el formatge estigui fos i amb color daurat.
  5. Mentrestant anem  preparant un ou estrellat.
  6. Traiem un sandvitx del forn i ja tenim fet un Croque Monsieur, a l'altre l'hi posem al damunt l'ou estrellat i convertim el Croque Monsieur en un Croque Madame.